Çankırı Haber
HV
19 MART Salı 07:50

MEHMET AKİF ERSOY’UN İZİNİ ANKARA’DA SÜRDÜLER

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2023 17:44   Güncelleme : 20-01-2023 17:44
MEHMET AKİF ERSOY’UN İZİNİ ANKARA’DA SÜRDÜLER

Mehmet Akif Sempozyumu Gezi (10)

Bağımsızlık mücadelemizin sembol ismi, İstiklal Marşımızın yazarı, milli şair Mehmed Âkif Ersoy’u doğumunun 150. yılında sempozyumla anan Esenler Belediyesi, bu kapsamda ilçedeki öğrenci ve öğretmenler için Ankara ziyareti düzenledi. Düzenlenen program, Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan sabah namazıyla başladı. Ardından Mehmet Âkif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara’da ikamet ettiği ve İstiklâl Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı Taceddin Dergâhı ziyaret edildi. Türkiye Yazarlar Birliği’nde ise D. Mehmet Doğan ile söyleşi gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenler Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis) ile Cumhuriyet Müzesi (İkinci Meclis)’nde tarihi bir yolculuğa çıktı. Yazar Tarık Sezai Karatepe ise programa rehberlik ederek katılımcıları bilgilendirdi.

Proje koordinatörü Halil İbrahim Aygül, “Ankara’da güzel bir program gerçekleştirdik. Milli şairimiz Mehmet Akif’in doğum yıl dönümü münasebetiyle ilçemizdeki okullarda oturumlar düzenledik. Çok verimli oldu. Bildirileri kitaplaştıracağız. Bu programı, Ankara ziyareti ile taçlandırmak istedik. Öğrenciler, Akif’in İstiklal Marşımızı yazdığı ve yaşamını sürdürdüğü evi görme fırsatı yakaladı. Kurtuluş Savaşı yıllarında en çetin mücadelelerin verildiği meclisleri ziyaret ettiler. Buraları yerinde görmeleri, meseleyi özümsemeleri açısından da çok anlamlı oldu” ifadelerini kullandı.

Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Enes Şahin ise “Ankara’ya ilk defa geliyorum. Tarihi genel kültürümüze katkı sağlayacak pek çok yer ziyaret ettik. Hatıra fotoğrafları çekildik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR