Çankırı Haber
HV
28 MART Perşembe 12:58

‘Kudüs Şairi’ vefatının 23. yılında anıldı

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri, ‘Çağın Yangını Bir Ses: Mehmet Akif İnan’ söyleşi programı ile devam etti. ‘Kudüs Şairi’ olarak da bilinen İnan’ın hayatı ve eserleri, iki farklı okulda gerçekleştirilen programlarla ele alındı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-01-2023 17:54   Güncelleme : 11-01-2023 17:54
‘Kudüs Şairi’ vefatının 23. yılında anıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ocak kültür sanat etkinliklerinde, Kudüs şairi olarak da bilinen Mehmet Akif İnan’ı andı. Vefatının 23. yılında, ‘Çağın Yangını Bir Ses: Mehmet Akif İnan’ söyleşi programı ile anılan ünlü şairin, hayatı ve eserlerine dair birçok konu paylaşıldı.

 

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, ilk olarak Adabilim Okulları’nda, daha sonra ise Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Yıldırım, salonu dolduran öğrenci ve öğretmenlere Mehmet Akif İnan’ın hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verdi.

 

Medeniyet mücadelesine adanmış bir ömür

Yıldırım konuşmasında, Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirini yazmasıyla ‘Kudüs Şairi’ olarak anıldığını ifade ederek, “Mehmet Akif İnan, Mescid-i Aksa’nın ayaklar altında çiğnendiği bir dönemde, hissiyatını en güzel ve en duygu şekilde yansıtarak ‘Mescid-i Aksa’ şiirini yazmıştır. 1940 yılında doğan Mehmet Akif İnan, bizim medeniyetimizin yeniden ayağa kaldırılma mücadelesine omuz vermiş ve bu mücadele için ömrünün bütün aşamalarında gayret sarf etmiş bir şair, düşünür ve yazardır. Bu mücadeleye sunabileceği katkıyı en üst düzeyde sunma gayreti içerisinde olmuş ve bu anlamda büyük cefalara katlanmış bir medeniyet büyüğümüzdür” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR