Çankırı Haber
HV
19 MART Salı 09:37

DEVELİ’DEN ANNE VE BABALARA TAVSİYELER

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2023 02:21   Güncelleme : 24-01-2023 02:21
DEVELİ’DEN ANNE VE BABALARA TAVSİYELER

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı “Gönle Düşen Sohbetler” programının konuğu yazar Bekir Develi oldu. Esenlerlilerle bir araya gelen Develi, gençlere ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Çocukların yetişmesinde kendilerine seçtikleri kahramanların öneminden bahseden Bekir Develi, “Bir çocuk doğduğu andan itibaren kendine bir kahraman arar. Bir kahramanla kendini özleştirmek, eşleştirmek ister. Baba olanlar beni anlar. Sürekli sorular sorar ve cevap isterler. Eğer siz yetişme döneminde çocuklarınıza kahramanlarını tanıtamazsanız, sosyal medyanın kahramanları olarak bulursunuz. Kendi çocuklarımıza, kendi kahramanlarımızı tanıtamadık. Çocuklarımızın kahramanları Amerikalı, İngiltereli ya da Kanadalı oldu. Onlar da kahramanları başka ülkeden olduğu için oralara gidip oralarda yaşamak istiyorlar. Bundan doğal ne olabilir?” dedi.

Ebeveynlerin çocuğun dine yaklaşımdaki etkisini anlatan Develi, şu şekilde konuştu:

“Eğer çocuklarımız İslâm’dan uzaklaşıyorsa bu onların değil bizlerin suçudur. Bize öğretilen İslâm’ı onlara öğretemediysek burada suçlu olan biziz. Bu bağlamda biz de bu sene çocuklarımız için özel iftar programı hazırlıyoruz. Bir ay boyunca anne ve babalarıyla birlikte iftar masasında beni ve Nihat Hatipoğlu’nu izleyen çocuklar için yapıyoruz. Her şeyi çocuklar yapacak. Sorun çocuklar ya da gençlerde değil, bizde. Biz yaptık, bizim sıkıntımız. Suç sizin değil, yeryüzünde hiçbir devirde bir nesle bu kadar saldırılmadı.”

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR