Çankırı Haber
HV
28 MART Perşembe 12:15

Sokak hayvanlarına Bursa şefkat gösterdi

Bursa’nın 17 ilçesinde sahipsiz sokak hayvanlarına ‘beslenmeden sağlıklı barınak teminine kadar’ her alanda sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, hayvan severler ve mahalle gönüllülerinin katılımıyla besleme ve çevre temizliği faaliyeti gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-12-2022 18:10   Güncelleme : 27-12-2022 18:10
Sokak hayvanlarına Bursa şefkat gösterdi

 Bursa’da sokak hayvanlarının her zaman yanında olan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte beslenme ve barınma noktalarında sorun yaşayan can dostlarımızı ihmal etmedi.

Soğukkuyu Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi ve Bademli Barınağı’nda 2022 yılı boyunca 5 bin 17 tedavi, 8 bin 435 parazit uygulaması, 4 bin 957 kısırlaştırma ve 4 bin 957 aşı olmak üzere toplamda 23 bin 366 adet tedavi gerçekleştirildi.

Yine aynı dönemde mahalle gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve hayvan severlerin de katılımı ile 17 ilçe genelinde besleme faaliyetlerine ağırlık verildi.

Belirlenen 139 noktada haftada 2 kez olacak şekilde düzenli besleme ve alan temizliği yapılırken, sokak hayvanlarının beslenmesi için yıl boyunca 60 tondan fazla mama harcandı. Havaların soğuması ile birlikte ‘can dostlarının barınma ve beslenmesi için’ 17 ilçede ormanlık alanlar, baraj kenarları, park alanları ve sahil kenarları gibi yerlere 134 adet köpek ve kedi kulübesi yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, bakım ve besleme faaliyetlerinin yanı sıra hayvan sağlığı ve sevgisi konularında eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyor. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli veterinerler, belirli periyotlarla, ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları düzenliyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü uzmanlarınca gönüllü vatandaşlara, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verildi.

HER CAN KIYMETLİ

Bursa’da ‘sahipsiz sokak hayvanı’ kavramını ortadan kaldırmak adına önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm can dostlarına Büyükşehir olarak sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle sokak hayvanları konusunda sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde olduklarını kaydeden Başkan Aktaş, ″Besleme noktasında onlara mama takviyeleri veriyoruz. Birlikte bakım ve besleme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en modern sokak hayvanları rehabilitasyon merkezlerinden birini Bursa’mıza kazandırma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR