Çankırı Haber
HV
28 MART Perşembe 19:14

13. ULUSLARARASI DERGİ GÜNLERİ’NDEYİZ!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-10-2022 10:16   Güncelleme : 01-10-2022 10:16
13. ULUSLARARASI DERGİ GÜNLERİ’NDEYİZ!

Esenler Belediyesi Sirkeci Garı’nda kapılarını açan 13. Uluslararası Dergi Günleri’ne katıldı. Bu yıl aramızdan ayrılan Mevlana İdris Zengin’in anısına düzenlenen uluslararası dergi günlerine Esenler Belediyesi Koyu Muhabbet Dergisi, Şehir ve Düşünce Dergisi, Aynen Dergi, Litros Sanat Gazetesi, Esen Çocuk, Evlere Şenlik Dergisi ve fanzin dergilerin yer aldığı yayınlarıyla katıldı. Esenler Belediyesi standını İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz da ziyaret ederek yayınları inceledi. Fuar, 2 Ekim’e kadar devam edecek.

Proje yönetmeni Halil İbrahim Aygül, “Bu tarz organizasyonlara sık sık katılıyoruz. Esenler Belediyesi olarak her yaştan kimseye hitap eden yayınlarımızla okur kitlemizi ilçemizin ötesine taşımayı hedefliyoruz. Bu anlamda yayınlarımızın içeriklerini de zenginleştiriyoruz. Dergi günleri bu yıl merhum yazar Mevlana İdris Zengin’in anısına düzenleniyor. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Standımıza okurlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl merhum yazar Asım Gültekin’in anısına 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Dergi Günleri’nde Esenler Belediyesi Asım Gültekin Dergicilik Okulu, Dergicilik Okulu Özel Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Ayrıca Esenler Belediyesi’nin hazırladığı ve kağıt baskı ya da dijital olarak yayınladığı yayınların tümü hakkında ilgili sayfamızdan bilgi alabilir, dijital olarak yayınlanan dergi ve gazetelerimizi bu sayfadan okuyabilirsiniz.

Esenler Belediyesi ve Uluslararası Genç Derneği’nin iş birliği ile hazırlanan Asım Gültekin Dergicilik Okulu projesi, gençlerin kültür-sanat faaliyetlerine katkı sunmalarına ve bu alanda yetkin bireyler olarak faaliyet sürdürmelerini sağlıyor. Proje genel olarak gençlere yazı yazma hakkında temel beceri kazandırmayı ve yazmaya yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR